Chilikyckling med kokos och lime

Chilikyckling med kokos och lime
Foto: TV4
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Chilikyckling med kokos och lime

12 ingredienser

Middagstipset från Phnom Penh, Kambodja.

Ingredienser

portioner
  • 600 g kycklingfilé
  • 2 rödlökar
  • 1 knippe broccoli
  • 1 kruka thaibasilika
  • 2 msk chilipulver
  • 4 limeblad
  • 2 limefrukter
  • 1 förp kokosmjölk
  • 1 krm strösocker
  • salt
  • peppar
  • chiliolja

Gör så här

  1. Rengör kycklingen och strimla den, skär upp broccolin i små buketter. Skala och skär rödlöken i klyftor.
  2. Massera och rulla limefrukterna mot skärbrädan innan du delar den.
  3. Stek kycklingen i en panna och tillsätt chilipulvret. Koka ris till Chilikycklingen, rätt mängd står på förpackningen.
  4. Tillsätt löken i pannan och låt den gå tills råheten försvinner.
  5. Lägg i limebladen hela, de tar du ur när maten är färdig.
  6. I med broccoli-buketterna och låt dem mjukna. Pressa i limejuicen från limen samt lite chiliolja.
  7. Häll i kokosmjölken i pannan och låt hela anrättningen koka upp
  8. Smaka av, tillsätt salt och peppar. En till två nypor socker balanserar upp rätten bra.
  9. Riv lite thai basilika över rätten och servera!
  10. Glöm inte att ta ur limebladen...