Foto: Fredrik Sandin Carlson

Blåmusslor


45 min

  • 8 dl vitt vin
  • 1 kg musslor
  • 1 st fänkål
  • 3 st schalottenlök
  • 6 st vitlöksklyftor
  • 2 st lagerblad
  •   timjan
  •   vitpeppar
  • 1 kvist bladpersilja
  1. Tvätta musslorna väl. Släng alla som är trasiga och som inte sluter sig när man knackar på dem. Släng även de musslor som är väldigt tunga, de är antagligen fulla med lera.
  2. Skala schalottenlöken och skär ner den. Skär även ner fänkålen.
  3. Sätt en kastrull på spisen med lite olja i botten. Låt den bli het och slå i musslor, lök och kryddor.
  4. Slå vinet över och låt det hela koka upp. Dra kastrullen från spisen och låt musslorna stå och dra i cirka 20 minuter. Alla musslor ska då ha öppnat sig, släng de som fortfarande är slutna.
  5. Sila fonden genom en finmaskig sil och spara den. Servera musslorna med lite färska örter.

Annons:

Liknande recept

  •  14 ingr
  •  9 ingr
  •  14 ingr
  •  12 ingr

Blommig falukorv

av Alexandra Zazzi
  •  40 min
  •  9 ingr

Mustig musselsoppa

av Urban - Uddevalla
  •  15 ingr