Ansjovisinlagd sill med äpple

Ansjovisinlagd sill med äpple
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Ansjovisinlagd sill med äpple

7 ingredienser

10 min

Denna sillvariant får sin fina smak av äpple.

Ingredienser

portioner
  • 2 sillfiléer
  • 1 äpple, gärna Ingrid Marie
  • 2 rödlökar
  • 2 msk kapris
  • 1 förp crème fraîche
  • 1 förp hela ansjovisfiléer
  • 1 knippe gräslök

Gör så här

  1. Lägg ansjovisen och sillen i botten på en form.
  2. Hacka rödlöken och äpplet (behåll det vackra skalet på). Finhacka gräslöken.
  3. Blanda lök, gräslök, äpple, kapris och crème fraiche i en separat bunke och bred som ett täcke över sillen.
  4. Garnera med rödlöksringar.