Ingefärspäron
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Ingefärspäron av
Nyhetsmorgon,  


40 min 4 Tack för din röst

Ingefärspäron i sockerlag smakar mums med lite vaniljglass eller en klick visprädde till dessert.

Håller i kylskåp cirka en vecka.

  1. Koka upp vattnet i en kastrull. Skala ingefäran och skiva den fint. Lägg ner den i kokande vatten.
  2. Tillsätt sockret och saften från en pressad citron. Låt sjuda i 20 minuter.
  3. Skala päronen och dela dem. Ta bort kärnhusen, men behåll kvisten. Smaka av lagen. Den ska ha kraftig ingefärssmak.
  4. Tillsätt päronen och låt dem sjuda sakta under lock i cirka 10 minuter.
  5. Lägg upp i en väl rengjord burk och slå spadet över.

Päron

av Tommy Myllymäki
  •  4 ingr
  •  9 ingr

Lingonpäron

av Okänd
  •  1h
  •  7 ingr
  •  50 min
  •  9 ingr

Saffranspäron

av Ernst Kirchsteiger
  •  ca 35 min
  •  7 ingr

The Great Pavlova

av recept.nu
  •  17 ingr
  •  14 ingr

Leilas exotiska Gino

av Leila Lindholm
  •  8 ingr

Whiskeytryffel

av Sören Resare
  •  7 ingr
  •  12 ingr