Ingefärspäron
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Ingefärspäron av
Nyhetsmorgon,  


40 min 4

Ingefärspäron i sockerlag smakar mums med lite vaniljglass eller en klick visprädde till dessert.

Håller i kylskåp cirka en vecka.

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 3/5   Röster: 1 Tack för din röst
Se i fullskärmsläge Stäng
  1. Koka upp vattnet i en kastrull. Skala ingefäran och skiva den fint. Lägg ner den i kokande vatten.
  2. Tillsätt sockret och saften från en pressad citron. Låt sjuda i 20 minuter.
  3. Skala päronen och dela dem. Ta bort kärnhusen, men behåll kvisten. Smaka av lagen. Den ska ha kraftig ingefärssmak.
  4. Tillsätt päronen och låt dem sjuda sakta under lock i cirka 10 minuter.
  5. Lägg upp i en väl rengjord burk och slå spadet över.