Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Ingefärspäron


40 min4

Ingefärspäron i sockerlag smakar mums med lite vaniljglass eller en klick visprädde till dessert.

Håller i kylskåp cirka en vecka.

  • 4 st päron
  • 1 st citron
  • 1 bit färsk ingefära
  • 2 dl socker
  • 2 dl vatten
  1. Koka upp vattnet i en kastrull. Skala ingefäran och skiva den fint. Lägg ner den i kokande vatten.
  2. Tillsätt sockret och saften från en pressad citron. Låt sjuda i 20 minuter.
  3. Skala päronen och dela dem. Ta bort kärnhusen, men behåll kvisten. Smaka av lagen. Den ska ha kraftig ingefärssmak.
  4. Tillsätt päronen och låt dem sjuda sakta under lock i cirka 10 minuter.
  5. Lägg upp i en väl rengjord burk och slå spadet över.

Annons:

  •  10 ingr

Ingefärspäron

av Meta Bruto
  •  5 ingr
  •  9 ingr

Ingefärspäron

av recept.nu
  •  7 ingr

Fruktknyten

av recept.nu
  •  9 ingr

Lingonpäron

av Okänd
  •  1h
  •  7 ingr
  •  19 ingr
  •  13 ingr