Ingefärspäron
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Ingefärspäron av
Nyhetsmorgon,  


40 min 4

Ingefärspäron i sockerlag smakar mums med lite vaniljglass eller en klick visprädde till dessert.

Håller i kylskåp cirka en vecka.

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 3/5   Röster: 1 Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Koka upp vattnet i en kastrull. Skala ingefäran och skiva den fint. Lägg ner den i kokande vatten.
  2. Tillsätt sockret och saften från en pressad citron. Låt sjuda i 20 minuter.
  3. Skala päronen och dela dem. Ta bort kärnhusen, men behåll kvisten. Smaka av lagen. Den ska ha kraftig ingefärssmak.
  4. Tillsätt päronen och låt dem sjuda sakta under lock i cirka 10 minuter.
  5. Lägg upp i en väl rengjord burk och slå spadet över.
Päron

Päron

av Tommy Myllymäki
  •  4 ingr
Lingonpäron

Lingonpäron

av Okänd
  •  1h
  •  7 ingr
  •  9 ingr
  •  50 min
  •  9 ingr
Päron Bélle Heléne

Päron Bélle Heléne

av Magnus Billström
  •  14 ingr
Inkokta päron

Inkokta päron

av recept.nu
  •  5 ingr
Leilas exotiska gino

Leilas exotiska Gino

av Leila Lindholm
  •  8 ingr
  •  10 m
  •  9 ingr

Knäckemacka med gubbröra

av Fredrik Eriksson
  •  10 m
  •  9 ingr
Blåmusslor escabeche

Blåmusslor escabeche

av Markus Aujalay
  •  18 ingr
  •  30 m
  •  14 ingr