Chokladpastej med hallonmarmelad

Chokladpastej med hallonmarmelad
Foto: TV4

Chokladpastej med hallonmarmelad

Av: Fredrik - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

8 ingredienser

Recept på chokladpastej är beräknat till fyra personer.

Vintips från Fredrik
Les Murets des d´Esprades, nr 5356, 95 kr

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

  • 150 g mörk choklad 70 %
  • 2,5 dl crème fraîche
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 msk snabbkaffepulver

Hallonmmarmelad

  • 300 g hallon
  • 1 dl strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 1 apelsin

Gör så här

Chokladpastej

  1. Smält chokladen över ett vattenbad.
  2. Koka sedan upp crème fraiche och socker och vänd sedan ner den smälta chokladen.
  3. Häll sedan smeten i en form så den blir ca 4 cm hög och låt den sedan stå i kylskåpet i minst 2 timmar.
  4. Skär sedan i upp i valfria bitar och lägg upp på ett fat.
  5. Koka ihop hallon, socker och vaniljstång tills det blir segt (som kola).
  6. Smaksätt med både rivet skal och saften från en apelsin.
  7. Låt svalna och servera chokladpastejen med en klick hallonmarmelad och garnera med hallon.

Servering

  1. Lägg upp en bit av chokladen och lägg sedan en klick av marmeladen bredvid och garnera med hallon.