Varma rödbetor med pepparotscrème, spenat och rostade pumpafrön

Varma rödbetor med pepparotscrème, spenat och rostade pumpafrön
Foto: TV4
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Varma rödbetor med pepparotscrème, spenat och rostade pumpafrön

7 ingredienser

En enkel och god förrätt på smörstekt, kokt rödbeta på spenatbädd med pepparrotscrème.

Ingredienser

  • 4 rödbetor, kokta
  • 1 bit färsk pepparrot (liten bit)
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 citron
  • 1 msk honung
  • 2 msk smör
  • 1 förp babyspenat (påse)

Gör så här

  1. Skär rödbetorna grovt och smörfräs dem sakta i ca 4 min, smaksätt med honung och salt, runda av med lite citron.
  2. Riv pepparoten, blanda hälften i crème fraiche, salta och vitpeppra.
  3. Lägg upp spenaten på ett fat och lägg upp rödbetorna, klicka ut pepparotscrèmen.
  4. Toppa med rostade pumpakärnor och nyriven pepparrot.