Foto: Björn Tesch

Fredrik Eriksson

Recept från Fredrik Eriksson, kock och krögare ofta medverkar i TV4:s program Nyhetsmorgon men även har synts i program som Kockduellen och Köket.

Fredrik Eriksson har mycket och lång erfarenhet från restaurangyrket. Det började 1980 med en praktikplats på Restaurang Pilen. Efter det har det rullat på med anställningar som kock på restauranger såsom Stadshuskällaren och restaurang Erik. Han har varit sous chef på restaurang Eriks Fisk och köksmästare på Fjäderholmarnas krog där han även år 1994 blev krögare.
1998 var året då han var kökschef och delägare på Villa Källhagen i Stockholm.

Fredrik Eriksson blev år 2000 utsedd till Kreativ utbildningsledare på Restaurangakademien i Stockholm. Fem år senare satt han som ordförande i föreningen för Årets Kock, året var 2005 och han blev även krögare på Långbro Värdshus.

Fredrik Eriksson har också fått en mängd utmärkelser, allt från att bli Årets Kock år 1987 till att bli utsedd som Kockarnas kock för andra gången år 1997. Fredrik har dessutom medverkat i ett flertal böcker, däribland ”Mer Smak på Vardagsmaten ”, ”Fredriks Fiskar ”, ”Fredriks skaldjur ” och ”Fisk och skaldjur "
Här nedan finner du en del av alla de smakfulla recept som Fredrik Eriksson komponerat!

Här kan du köpa alla Fredrik Erikssons kokböcker

Visar recept: Fredrik Eriksson

  •  30 min
  •  12 ingr

Gotlandstataki

av Fredrik Eriksson
  •  30 min
  •  13 ingr
  •  1 dygn
  •  8 ingr
  •  15 min
  •  8 ingr

Gravad lax till festbuffén

av Fredrik Eriksson
  •  5 ingr

Laxomelett

av Fredrik Eriksson
  •  15 min
  •  11 ingr
  •  ca 20 min
  •  10 ingr
  •  20 min
  •  9 ingr

Nobisdressing

av Fredrik Eriksson
  •  1 dygn
  •  8 ingr

Snabb senapskräm

av Fredrik Eriksson
  •  5 min
  •  5 ingr

Wasabi- och garicreme

av Fredrik Eriksson
  •  10 min
  •  5 ingr

Asiatisk dressing

av Fredrik Eriksson
  •  1 h
  •  9 ingr
  •  25 min
  •  13 ingr

Krämig kräftsill med dill

av Fredrik Eriksson
  •  11 ingr