Gremolatagratinerade grönmusslor
Foto: Frederik Zäll

Gremolatagratinerade grönmusslor av
Nyhetsmorgon,  


Dessa grönmusslor utgör en underbart doftande och lyxig förrätt. Gremolata består av citronskal, persilja och vitlök, men jag brukar även hacka ned lite timjan. Det går att använda till en hel del olika rätter. Testa att grilla en köttbit och servera med gremolata eller fyll en abborre och grilla hel.

Så väljer du ekorätt i fiskdisken >>

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Sprid ut musslorna på en plåt.
  3. Pressa vitlöksklyftorna, tvätta och zesta citronen. Blanda samman med de hackade örterna och strö gremolatan över musslorna. Njut av den friska citrusdoften.
  4. Krydda lätt med salt och peppar, droppa över lite olivolja och toppa anrättningen med lite ströbröd.
  5. Gratinera i ugnen i cirka 10 minuter och njut sedan av en underbar smakexplosion.
  •  7 ingr
  •  10 ingr
  •  12 ingr
Saffransdoftande fiskgryta

Saffransdoftande fiskgryta

av Fredrik Eriksson
  •  17 ingr
Blåmusslor

Blåmusslor

av Fredrik Eriksson
  •  45 min
  •  9 ingr
Tiramisu

Tiramisu

av Frederik Zäll
  •  8 ingr
  •  6 ingr
Pork roast burger

Pork roast burger

av Frederik Zäll
  •  18 ingr

Frozen Missisippi mud pie

av Frederik Zäll
  •  16 ingr

Dijonnaise

av Frederik Zäll
  •  6 ingr

Matjessillstårta

av Claes Björling
  •  19 ingr
  •  1 h + 1 dygn
  •  5 ingr
Rabarbercurd

Rabarbercurd

av Johan Hedberg
  •  30 m
  •  8 ingr