Foto: Frederik Zäll

Gremolatagratinerade grönmusslor


Dessa grönmusslor utgör en underbart doftande och lyxig förrätt. Gremolata består av citronskal, persilja och vitlök, men jag brukar även hacka ned lite timjan. Det går att använda till en hel del olika rätter. Testa att grilla en köttbit och servera med gremolata eller fyll en abborre och grilla hel.

Så väljer du ekorätt i fiskdisken >>

  • 16 st förkokta, frysta grönmusslor (finns i frysdisken)
  • 2 klyftor viitlök
  • 1 st citron
  • 0.5 dl färsk, hackad bladpersilja
  • 0.5 dl färsk, hackad timjan
  •   salt och peppar
  •   olivolja
  •   ströbröd
  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Sprid ut musslorna på en plåt.
  3. Pressa vitlöksklyftorna, tvätta och zesta citronen. Blanda samman med de hackade örterna och strö gremolatan över musslorna. Njut av den friska citrusdoften.
  4. Krydda lätt med salt och peppar, droppa över lite olivolja och toppa anrättningen med lite ströbröd.
  5. Gratinera i ugnen i cirka 10 minuter och njut sedan av en underbar smakexplosion.

Annons:

  •  13 ingr
  •  14 ingr
  •  25 min
  •  14 ingr
  •  7 ingr
  •  8 ingr

Grillade tomater med parmachips

av Anna Jonassen, Ulrika Jisland
  •  10 ingr

Potatissallad med gremolata

av Ulrika Jisland, Anna Jonassen
  •  10 ingr