8 ingredienser
Här har vi en riktig klassiker. Jag älskar denna dessert med savoiardikexen dränkta i starkt kaffe och den underbara smaken av marsalavin i ljuv harmoni. Här har vi den perfekta avslutningen på en italiensk middag. /Frederik Zäll
Receptet är beräknat för 4-6 personer.
Gillar man inte marsalavin kan man byta till Baileys. /Daniel Roos
Jens Dolks dryckestips
Vecchioflorio Marsala Superiore, Italien, art.nr 8403, 99 kr (3Solar)
Samma vin i kocken som i såsen! En Tiramsiu görs klassiskt på Marsalavin från västra Sicilien, inte så dumt att hälla samma vin i glasen. Lätt bränd och knäckig doft och smak med torkad dalleton.
Fredrik Zälls dryckestips
Nils Oscar Barley Wine, art.nr 89474, Sverige
Drick gärna ett glas Limoncello innan desserten serveras. Njutning, njutning kära vänner. /Fredrik Zäll
Musiktips
Bee Gees – Massachusetts