Frasig äppel- och laxtartar

Frasig äppel- och laxtartar C
Foto: TV4
Caroline Wilbois
Caroline Wilbois

Frasig äppel- och laxtartar

Av: Caroline Wilbois

Från: Biggest loser

11 ingredienser

Vill du imponera med en riktigt lyxig förrätt eller tilltugg till drinken, men utan att krångla till det, då gör du den här!

Ingredienser

portioner stycken
  • 150 g salmalax
  • 1 syrligt äpple
  • 0,5 msk sesamolja
  • 0,5 msk färsk ingefära, riven
  • 90 g böngroddar, färska
  • 3 rispapper (stora)
  • salt
  • svartpeppar
  • rapsolja, att fritera i

Garnering

  • 1 msk svarta sesamfrön
  • 1 salladslök

Gör så här

  1. Skär laxen i små tärningar
  2. Skala, dela, kärna ur och skär äpplet i mindre tärningar.
  3. Blanda äppel- och laxtärningar med sesamolja och ingefära. Strö på lite salt och peppar.
  4. Värm oljan i en kastrull till 170–180°C. Fritera rispapperna ett eller två åt gången ca ½ minut. Låt rinna av på hushållspapper. Salta lätt.

Servering

  1. Bryt rispapperna i mindre bitar. Lägg på lax-och äppletartaren. Strö över sesamfrön och strimlad salladslök.