Kokt torsk med äggsås
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Kokt torsk med äggsås
av
Förkväll,  


25 min 4

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 3.16/5   Röster: 37 Tack för din röst
Se i fullskärmsläge Stäng
  1. Äggsås
    Hårdkoka ägget. Skala och hacka det, lägg i en skål och ställ åt sidan.
  2. Vispa ihop mjöl och lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken. Låt koka cirka 3 minuter. Smaksätt med salt och peppar. Ställ såsen åt sidan.
  3. Kokt torsk
    Koka upp fiskbuljongen i en vid kastrull. Skär fisken i portionsbitar. Salta och lägg ner dem i buljongen. Koka på svag värme under lock cirka 3 minuter.
  4. Tag upp fisken med hålslev och håll den varm.
  5. Vid servering
    Koka upp såsen. Vänd försiktigt ner persilja och ägg i den varma såsen. Servera fisken med såsen, kokt potatis och gröna ärter.