Johan Jureskogs kålpudding
Foto: TV4

Johan Jureskogs kålpudding av
Förkväll,  


4 Tack för din röst

Kålpudding är ju så smarrigt, ett enkelt måste så här års. I detta recept sätter anjovis extra smak.

Magnus Svenssons dryckestips

Viña Albali Gran Reserva Artikelnummer 2788 - 79 kronor (Valdepeñas) årgång 2002
Vinet är charmigt fruktigt med bra balans och mjuk eftersmak. Vinet passar bra till allt från tacos till den rosastekta oxfilén och har gärna lite kryddiga tillbehör som tex vitlökssmör.

Marqués de Cáceres Crianza Artikelnummer 2734 - 93 kronor (Rioja) årgång 2006
Ett kryddigt och gott riojavin med balanserade tanniner och syror som passar till det mesta från det svenska hushållsmaten men är även snyggt nog att bjuda på till svärfar och det grillade lammet.

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skär bort roten på vitkålen skär ner huvudet i små tärningar.
  3. Lägg en klick smör i en panna och fräs kålen.
  4. Krydda med salt och vitpeppar. Tillsätt en skvätt sirap men se upp så det inte bränner fast.
  5. Lägg färs i en bunke och rör ihop med ansjovis, grädde, ris och kryddpeppar.
  6. Mjukstek löken, tillsätt den, ströbröd och kallt vatten. Jobba ihop färsen och krydda med salt och peppar.
  7. Rör ned en tredjedel av den varma kålen från pannan i färsen och varva sen färs och resten av kålen i en ugnsform.
  8. Toppa med kål och ett par smörklickar.
  9. Sätt in formen i ugnen 20 - 25 minuter.
  10. Servera kålpuddingen med lingon och eventuellt kokt potatis.

Stekt fläsk med löksås

av Johan Jureskog
  •  12 ingr

Nudelsallad med kyckling

av Johan Jureskog
  •  23 ingr

Johans plankstek

av Johan Jureskog
  •  25 ingr

Pitepalt

av Mats Lindberg
  •  5 ingr
  •  11 ingr

Älgfärsbiffar

av Fredrik Eriksson
  •  1h
  •  21 ingr

Ångbåtsbiff

av Per Morberg
  •  12 ingr

Pilsnerkalops

av Jens Linder
  •  10 ingr

Skånsk kalops

av Jens Linder
  •  12 ingr