Pastasallad med gorgonzola

Pastasallad med gorgonzola
Foto: Barilla
Christian Campogiani
Christian Campogiani

Pastasallad med gorgonzola

13 ingredienser

20 min

Pastasallad med färsk spenat, valnötter, äpple och gorgonzola eller insalata con spinaci e gorgonzola.

Du kan välja en av spenatsorterna om du vill och i så fall öka mängden av den till 200 g.

Här finns den andra pastasalladen som Christian gjorde i samma program: Pastasallad med mozzarella, kapris och salsa verde

Ingredienser

portioner
  • 400 g pasta (tex farfalle)
  • 150 g valnötter
  • 100 g bladspenat
  • 100 g babyspenat
  • 1 grönt äpple, delat på hälften, urkärnat
  • 150 g gorgonzolaost, riven i bitar
  • 2 krm salt
  • 1 dl honung, flytande
  • 1 msk balsamvinäger (alt balsamicocrème)

garnityr

  • 50 g gorgonzolaost
  • 20 g valnötter
  • 1 msk honung, flytande
  • 1 tsk balsamvinäger

Gör så här

  1. Rosta valnötterna på medelvärme i en stekpanna utan stekfett.
  2. Smula sönder nötterna något och salta.
  3. Skölj spenaten och riv de största bitarna.
  4. Skiva äpplet tunt.
  5. Häll på balsamvinäger över äpplet och låt dra.
  6. Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
  7. Kyl ner direkt efter kokning för att stoppa kokningsprocessen.
  8. Blanda pasta, spenat, valnötter, gorgonzola och äpple i en stor skål.
  9. Häll på honung.
  10. Avsluta med att garnera med gorgonzola, honung, balsamvinäger och lite valnötter.