Mördeg:

  • 200 g smör
  • 0.75 dl strösocker
  • 1  st. äggula
  • 5 dl vetemjöl

Vaniljkräm:

  • 3 dl grädde
  • 2  st. äggulor
  • 3 tsk strösocker
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  1. Blanda smör, socker, gula och vetemjöl till en blank fin deg. Låt den vila under tiden ni gör vaniljkrämen. Blanda ihop alla ingredienserna i en tjock bottnad kastrull och låt sedan krämen sjuda. Krämen får ej koka upp Låt krämen svalna.
  2. Kavla ut mördegen och klä hjärtformarna med den.
  3. Lägg en klick vaniljkräm och lägg sedan lock av mördegen. Grädda i 200 grader ca 12 - 15 min Slå ut hjärtanen ur formarna och pudra dem med florsocker.
  4. Vaniljhjärtan skall alltid ätas dagsfärsk

Annons:

Liknande recept

  •  13 ingr

Svärmors kakor

av recept.nu
  •  10 ingr
  •  13 ingr

Jordgubbstårta

av recept.nu
  •  15 ingr
  •  14 ingr
  •  11 ingr

Rabarberkaka

av recept.nu
  •  18 ingr
  •  25 min
  •  11 ingr