Tommy Myllymäki lagar en vardagslyxig middag med stekta fläskkotletter och sötsyrlig sås på brynt smör med soja, lime och sirap. Till det serverar han krispig och snabbstekt salladskål.
Bryn smöret i en kastrull, passa noga så att det inte bränns. Tillsätt finrivet limeskal, limesaft, soja och sirap. Krydda med nymalen svartpeppar. Ställ åt sidan, det ska serveras ljummet.
Fläskkotletter
Krydda fläskkotletterna med salt. Stek dem i smör och olja tillsammans med vitlök och chili. Ös dem med fettet under stekningen. Ta upp och låt kotletterna vila 5 minuter före servering.
Salladskål
Strimla kålen. Hetta upp stekpannan igen och tillsätt chili och vitlök. Stek salladskålen hastigt på hög värme i stekpannan och salta.
Lägg upp kotletterna på tallrik, ringla över sojasmöret, stekt kål och ris.Garnera med thaibasilika.