Fläskkarré med chorizosås och rödkålssallad i tortillabröd

POPULÄRT
koket.se
Fläskkarré med chorizosås och rödkålssallad i tortillabröd
Foto: TV4
stefan ekengren profilbild ny
stefan ekengren profilbild ny

Fläskkarré med chorizosås och rödkålssallad i tortillabröd

15 ingredienser

45 min

Smakrik middag med grillad fläskkarré, chorizo, bbq-sås och kryddig rödkål. Rätten serveras i mjuka tortillabröd och bjuder på fantastiska smaker som inte lämnar någon middagsgäst besviken.

Se Stefan Ekengren laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 400 g fläskkarré
  • 200 g färsk chorizokorv
  • 3 bananschalottenlökar
  • 2 msk barbequesås
  • 1 dl majonnäs
  • 2 tsk sambal badjak
  • 0,5 kruka färsk persilja
  • 8 små tortillabröd
  • 50 g smör, till stekning
  • salt

Kålsallad

  • 0,25 rödkål, fint strimlat
  • 1 dl rapsolja
  • 1 tsk hel spiskummin, stött i mortel
  • 1 tsk korianderfrö, stött i mortel
  • 1 tsk paprikapulver

Gör så här

  1. Skala, halvera och skiva löken. Fräs den mjuk i smör i en kastrull.
  2. Snitta korvarna och gröp ut köttet. Hacka det grovt och lägg i kastrullen med löken. Höj värmen något och låt steka några minuter under omrörning.
  3. Lägg över det frästa i en bunke och låt svalna. Blanda i bbq-sås, sambal badjak och majonnäs.
  4. Hacka persiljan.
  5. Grilla fläskkarrén hårt. Ta från grillen och skär köttet i strimlor. Blanda direkt med chorizo- och majonnäsblandningen. Vänd ner persiljan och smaka av med salt.

Kålsallad

  1. Strimla kålen fint och lägg i en bunke.
  2. Värm upp olja och kryddor i en kastrull. Häll den varma oljan över kålen. Vänd runt och blanda väl.

Servering

  1. Lägg ev tortillabröden på grillen så att de blir lite varma. Fyll dem med fläsk- och chorizoröra samt rödkål. Vik ihop och servera genast.