Fläskfilémacka med sweet chilimajo

Fläskfilémacka med sweet chilimajo
Foto: Köket.se

Fläskfilémacka med sweet chilimajo

17 ingredienser

45 min

Frasigt bröd, krispig kålsallad, sweet chilimajonnäs och saftig fläskfilé - den här matiga mackan har allt!

Pågen Lantgoda
Pågen Lantgoda produkt

Pågen Lantgoda

Med fyllig smak av fullkornsvete och havre.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 12 skivor Pågen Lantgoda
  • 1 röd paprika
  • 0,5 purjolök
  • 4 msk rostad lök

Spetskålsallad

  • 0,5 spetskål
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • salt
  • peppar

Sweet chili majo

  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl sweet chilisås

Marinerad fläskfilé

  • 600 g fläskfilé
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk olja
  • 1 klyfta vitlök
  • paprikapulver
  • olja, till stekning

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda ihop marinaden och låt köttet marineras en stund.
  3. Bryn fläskfilén runt om på hög värme i stekpanna och lägg över i en ugnsform och låt gå klart i ugnen, ca 30 minuter. Innertemperaturen ska vara ca 65 grader.
  4. Ta ut köttet och låt vila 5-10 minuter. Skär upp i skivor.
  5. Blanda majonnäs och sweet chili.
  6. Skiva kålen tunt och blanda med olja, vinäger, salt och peppar.
  7. Skiva paprika och purjolök tunt. Rosta eller stek bröden.
  8. Montera mackorna med ett lager majonnäs och kålsallad på första brödskivan. Lägg på en till brödskiva och lägg där på mer majonnäs, fläskfilé, paprika, purjolök och rostad lök. Avsluta med sista brödskivan.
TIPS!
Fler tips!
Pågen Toast med burrata och marinerade tomater

Fler tips!

Recept på matiga mackor, toasts och frukostfavoriter.

Läs mer