Fläskfilé med vitlökssås, rostat pitabröd och karamelliserad lök

POPULÄRT
koket.se
Fläskfilé med vitlökssås, rostat pitabröd och karamelliserad lök
Foto: TV4
Catarina König KM2023
Catarina König KM2023

Fläskfilé med vitlökssås, rostat pitabröd och karamelliserad lök

17 ingredienser

En middagsrätt som Catarina själv ofta lagar och bjuder på hemma! Fläskfilé steks för att sedan ugnsbakas till perfektion och serveras med karamelliserad lök, pepprig rucola, krispigt bröd och en busenkel vitlökssås som ingen kan motstå.

Se Catarina König laga receptet

logo

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 4 gula lökar
  • 50 g smör
  • 2 msk torkad oregano
  • 4 pitabröd
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • paprikapulver

Vitlökssås

  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl gräddfil
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1-2 klyftor vitlök
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Tillbehör

  • rucolasallad
  • färsk timjan
  • färsk oregano

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Putsa fläskfilén. Salta, peppra och sikta paprikapulver runt fläskfilén.
  3. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn fläskfilén runt om. Lägg över i en ugnssäker form och tillaga i ugnen till innertemperaturen är 67 grader.
  4. Blanda ihop ingredienserna till såsen, ställ kallt fram till servering.
  5. Skala och strimla löken. Fräs den mjuk och glansig i smör i en stekpanna. Tillsätt torkad oregano och smaka av med salt och peppar.
  6. Skär pitabrödet i bitar. Stek dem i en stekpanna i lite smör så att bröden rostas, blir varma och får lite färg.
  7. Ta ut fläskfilén, låt vila så att innertemperaturen går upp till 70 grader. Skär i tunna skivor.
  8. Fördela rucola på tallrikar. Toppa med tunt skivad fläskfilé, karamelliserad lök, stekt pita och vitlökssås.