Foto: Håkan Larsson

Fläskfilé

Recept på fläskfilé med en god sås är alltid ett säkert kort. Här får du massor av tips och recept till din festmiddag.

Här har vi samlat våra festliga recept med fläskfilé. Grillad, helstekt och med goda tillbehör som potatisgratäng, grönpepparsås eller portvinssås. Testa ett nytt spännande recept med fläskfilé eller laga en beprövad klassiker. Lycka till!

Tips!

  • Fläskfilé är magert kött - fetthalten är bara 2-3 %
  • Beräkna 125 g per person. Köper du putsad filé behöver inget skäras bort före tillagning. Då kan du beräkna 100 g per person.

Så får du saftig fläskfilé

Hel fläskfilé ska ha en innertemperatur på 65-68°. Den bör sedan vila och värmeutjämna i 10-15 minuter innan den skärs upp.

Bryn fläskfilén snabbt på hög värme för att få stekyta (ös gärna med smör mot slutet), laga därefter klart på låg ugnstemperatur, max 100 grader.

Recept med fläskfilé

  •  30 min
  •  14 ingr
  •  30 min
  •  17 ingr

BBQ-glazad fläskfilé med grillad paprika och lök

av Jennie Walldén, Tommy Myllymäki
  •  30 min
  •  12 ingr
  •  1,5 h
  •  28 ingr
  •  40 min
  •  16 ingr
  •  45 min
  •  11 ingr

Fläskfiléroulader i sherrysås

av Tommy Myllymäki, Lisa Lemke
  •  30 min
  •  11 ingr

Fläskfilé tonnato

av Malin - Stockholm
  •  ca 45 min
  •  13 ingr
  •  ca 1 h 15 min
  •  24 ingr

Salviastekt fläskfilé med rotfruktsgratäng

av Tommy Myllymäki, Lisa Lemke
  •  ca 1,5 h
  •  13 ingr
  •  ca 45 min
  •  24 ingr

Carry that weight

av Johnny - Rättvik
  •  50 – 60 min
  •  20 ingr

Tre asiatiska rätter

av Erik N - Malmö
  •  1 h
  •  46 ingr

Gratinerad fläskytterfilé med grönsaker

av Tommy Myllymäki, Lisa Lemke
  •  12 ingr

Whiskeymarinerad fläskfilé

av Tommy Myllymäki, Lisa Lemke
  •  12 ingr

Grillad fläskfilé med pastasallad

av Tommy Myllymäki, Lisa Lemke
  •  16 ingr
  •  ca 20 min
  •  15 ingr