Fläskfilé med getostrisotto
Foto: Håkan Larsson

Fläskfilé

Recept på fläskfilé med en god sås är alltid ett säkert kort. Här får du massor av tips och recept till din festmiddag.

Här har vi samlat våra festliga recept med fläskfilé. Grillad, helstekt och med goda tillbehör som potatisgratäng, grönpepparsås eller portvinssås. Testa ett nytt spännande recept med fläskfilé eller laga en beprövad klassiker. Lycka till!

Tips!

  • Fläskfilé är magert kött - fetthalten är bara 2-3 %
  • Beräkna 125 g per person. Köper du putsad filé behöver inget skäras bort före tillagning. Då kan du beräkna 100 g per person.

Så får du saftig fläskfilé

Hel fläskfilé ska ha en innertemperatur på 65-68°. Den bör sedan vila och värmeutjämna i 10-15 minuter innan den skärs upp.

Bryn fläskfilén snabbt på hög värme för att få stekyta (ös gärna med smör mot slutet), laga därefter klart på låg ugnstemperatur, max 100 grader.

Fläskfilé Africana

Fläskfilé Africana

av Jennie Walldén
  •  30 min
  •  15 ingr
  •  25 min
  •  19 ingr
  •  30 min
  •  14 ingr
  •  40 min
  •  17 ingr
  •  45 min
  •  17 ingr
Peters specialare med fläskfilé

Peters specialare med fläskfilé

av Peter - Gran Canaria
  •  70 min
  •  21 ingr
  •  1 h
  •  18 ingr
  •  2 h
  •  20 ingr
  •  1 h
  •  11 ingr
  •  12 ingr
  •  30 min
  •  14 ingr
  •  30 min
  •  17 ingr
BBQ-glazad fläskfilé med grillad paprika och lök

BBQ-glazad fläskfilé med grillad paprika och lök

av Jennie Walldén, Tommy Myllymäki
  •  30 min
  •  12 ingr
  •  1,5 h
  •  28 ingr
  •  45 min
  •  11 ingr
Fläskfiléroulader i sherrysås

Fläskfiléroulader i sherrysås

av Tommy Myllymäki, Lisa Lemke
  •  30 min
  •  11 ingr
Fläskfilé tonnato

Fläskfilé tonnato

av Malin - Stockholm
  •  ca 45 min
  •  13 ingr
  •  ca 1 h 15 min
  •  24 ingr
Salviastekt fläskfilé med rotfruktsgratäng

Salviastekt fläskfilé med rotfruktsgratäng

av Tommy Myllymäki, Lisa Lemke
  •  ca 1,5 h
  •  13 ingr
  •  ca 45 min
  •  24 ingr
Carry that weight

Carry that weight

av Johnny - Rättvik
  •  50 – 60 min
  •  20 ingr
Erik N - Malmö2

Tre asiatiska rätter

av Erik N - Malmö
  •  1 h
  •  46 ingr
Gratinerad fläskytterfilé med grönsaker

Gratinerad fläskytterfilé med grönsaker

av Tommy Myllymäki, Lisa Lemke
  •  12 ingr
  •  12 ingr
Grillad fläskfilé med pastasallad

Grillad fläskfilé med pastasallad

av Tommy Myllymäki, Lisa Lemke
  •  16 ingr
  •  ca 20 min
  •  15 ingr
  •  ca 1 h
  •  27 ingr
Grillmix med punjena paprika

Grillmix med punjena paprika

av Cecilia, Stockholm
  •  ca 2 h
  •  55 ingr
Fläskfilépasta med gorgonzolasås

Fläskfilépasta med gorgonzolasås

av Lisa Lemke, Tommy Myllymäki
  •  ca 20 min
  •  9 ingr
Baconlindad fläskfilé med rösti

Baconlindad fläskfilé med rösti

av Tommy Myllymäki, Lisa Lemke
  •  35 min
  •  13 ingr
Dubbelmarinerad fläskfilé

Dubbelmarinerad fläskfilé med het gurksallad

av Tommy Myllymäki, Lisa Lemke
  •  ca 40 min
  •  19 ingr
Senapsstingig ciderfilé

Senapsstingig fläskfilé med cidersås

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  8 ingr