Trött på stekos? Använd ugnen mer! Att göra färs i ugnen är smidigt och resultatet blir lyckat. Även kantareller är gott som fyllning.
Ingredienser
500 g fläskfärs
salt
peppar
1 ägg
1 morot, finriven
0,5 dl ströbröd
1,5 dl mjölk
2 msk tomatpuré
1 tsk fyra kryddor
1 knippe persilja, hackad
Fyllning:
ca 200 g champinjoner
smör till stekning + pensling
Gör så här
Värm ugnen till 175°. Blanda färsen med salt, peppar, ägg och riven morot. Låt ströbrödet svälla i mjölken i 5 minuter. Blanda med färsen, vänd ner övriga ingredienser och persiljan.
Hacka svampen och fräs den med matfett i en panna till den får lite färg. Lägg hälften av färsen i en lättsmord ugnsform och fördela svampen över. Lägg på resten av färsen och forma en limpa.
Pensla med smält smör. Grädda i nedre halvan av ugnen ca 1 timme.