Five Spice Chicken

Five Spice Chicken
Foto: Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Five Spice Chicken

18 ingredienser

1 h

Med den klassiska kinesiska smaksättningen Five spices får vardagskycklingen ett riktigt lyft!

Följ Erik på Instagram
Erik Videgård Instagram

Följ Erik på Instagram

Följ Erik och ställ frågor om receptet direkt till Erik på Instagram

Läs mer

Ingredienser

portioner

Five Spice

  • 6 g stjärnanis
  • 1,5 g malen nejlika
  • 3,5 g kanelstång
  • 8 g fänkålsfrö
  • 3 g sichuanpeppar

Five Spice Chicken

  • 1 kg kycklinglårfilé (med skinn)

Marinad

  • 0,5 limefrukt, saften
  • 1 msk fisksås
  • 3 klyftor vitlök, krossade
  • 1 msk risvinäger
  • 1 msk five spice
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 1 tsk soja (ljus)

Dressing

  • 0,5 dl risvinäger
  • 0,5 limejuice, saften
  • 1 tsk fisksås
  • 1 tsk sambal oelek

Gör så här

Five Spice

  1. Rostas och mal alla kryddor till blandningen.

Five Spice Chicken

  1. Pricka kycklingen med en vass kniv flera gånger genom skinnet.
  2. Blanda limejuice, fisksås, vitlök, risvinäger, five spice, sambal, ingefära och soja till marinaden.
  3. Lägg kycklingen i en plastpåse och häll i marinaden. Förslut påsen och massera in marinaden. Låt marinera i 6 timmar i kylen.
  4. Ta upp kycklingen ur marinaden och torka av den, spara marinaden.
  5. Vispa ihop ingredienserna till dressingen i en skål.
  6. Stek kycklingen med skinnsidan neråt i 2 minuter. Vänd kycklingen och pensla med den sparade marinaden.
  7. Fortsätt att steka kycklingen och pensla med marinaden tills kycklingen är genomstekt, 70 grader i kärntemperatur.
  8. Lägg upp och toppa med dressingen.