Filmjölksbröd med rårivet äpple och valnötter

koket.se
Filmjölksbröd med rårivet äpple och valnötter
Hilda Kirkhoff
Hilda Kirkhoff

Filmjölksbröd med rårivet äpple och valnötter

13 ingredienser

1 h

Nybakat bröd med rårivet äpple och valnötter förgyller vilken dag som helst! Toppa bröden med honung och flingsalt så blir de extra lyxiga.

Se Hilda Kirkhoff laga receptet

logo

Ingredienser

portioner bröd
  • 3 dl vetekross
  • 1,5 dl havregryn
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 dl solroskärnor
  • 2 tsk salt
  • 4 tsk bikarbonat
  • 2 dl valnötter, grovt hackade
  • 1,5 dl mörk sirap
  • 8 dl filmjölk (3%)
  • 2-3 dl äpple, rårivet och saften urkramad

Topping

  • 1 tsk honung
  • flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
  2. Smörj tre brödformar med smör.
  3. Blanda alla torra ingredienser i en skål och rör om med en gaffel.
  4. Tillsätt sirap, filmjölk samt rårivet och urkramat äpple. Rör om till en jämn smet.
  5. Fördela smeten i de tre brödformarna.
  6. Ringla lite honung över bröden samt toppa eventuellt med grahamsmjöl, flingsalt eller frön.
  7. Grädda bröden näst längst ner i ugnen i ca 50-60 minuter.
  8. Ta ut bröden ur formarna och låt svalna under bakduk på galler.