Linsragu med lammfärsbiffar och fetaostkräm.
Foto: TV4
Linsragu med lammfärsbiffar och fetaostkräm.
Ingredienser
- 800 g lammfärs
- 1 dl timjan, plockad
- 2 klyftor vitlök, riven
- 2 msk vatten, kallt
- 1 gul lök, hackad
- 2 morötter
- 0,5 blomkål
- 0,25 spetskål
- 0,5 ask körsbärstomater
- 1 dl persilja, hackad
- 2 msk citronsaft
- 2 dl röda linser
- 5-7 dl kycklingbuljong
- 200 g fetaost
- 1 dl turkisk yoghurt
- 2 msk smör
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Blanda färsen med timjan, vitlök och vatten.
- Smaka av med salt och svartpeppar.
- Arbeta färsen smidig och forma sedan 15 stycken biffar.
- Dela ner morötterna i mindre bitar och strimla spetskålen.
- Rosta lök, spetskål och morötter i en het kastrull med salt.
- Tillsätt linser och buljongen, låt sjuda i 10 minuter.
- Dela ner blomkålen i små buketter och tillsätt tillsammans med linserna.
- Låt sjuda ytterligare 5-8 minuter.
- Stekbiffarna i smör i en het stekpanna.
- Smula ner fetaosten i en bunke och blanda ner yoghurten med en gaffel.
- Dela ner tomaterna och tillsätt i linsgryta tillsammans med persilja och citronjuice, smaka av med salt och svartpeppar.
- Servera!