Jordärtskockssoppa med morot

Jordärtskockssoppa med morot
Foto: TV4
Filip Fasten
Filip Fasten

Jordärtskockssoppa med morot

15 ingredienser

30 min

Soppa på jordärtskockor och morot med smak av ingefära och dragon. Servera med krispiga smördegspinnar till.

Ingredienser

portioner
  • 0,5 kg morot
  • 0,5 kg jordärtskocka
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 lagerblad
  • 1 kvist färsk ingefära, riven färsk
  • 1,5 l grönsaksbuljong
  • 2 tsk citron, saft
  • 4 msk crème fraîche
  • 2 msk smör

Smördegspinnar

  • 200 g smördeg
  • 1 äggula
  • 2 msk vallmofrö
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 210 grader.
  2. Skala lök, vitlök, morot och jordärtskocka, riv ner i en kastrull med hjälp av ett rivjärn.
  3. Svetta i en kastrull med smör, lagerblad och dragon.
  4. Slå på buljong och koka i 20 minuter.

Smördegspinnar

  1. Kavla ut smördegen, picka med en gaffel och pensla med äggula.
  2. Skär 2 cm tjocka remsor.
  3. Strö vallmofrön, salt och peppar jämnt över.
  4. Ta smördegsremsorna en och en och snurra ihop till långa pinnar, lägg på ett bakplåtspapper och baka i ugnen i 10-15 minuter.

Servering

  1. Smaka av soppan med salt och citronsaft.
  2. Servera med en klick crème fraiche i tallriken och smördegspinnarna.