Stekt isterband med kokta primörer

Stekt isterband med kokta primörer
Foto: TV4
Filip Fasten
Filip Fasten

Stekt isterband med kokta primörer

13 ingredienser

40 min

Isterband med primörer som serveras med rödvinskokt rödkål och dijonnäs.

Tänk på att inte koka grönsakerna för hårt, du får du mos istället kokta grönsaker.

Ingredienser

portioner
  • 4 isterband
  • 1 knippe morot
  • 400 g potatis, färsk
  • 200 g blomkål
  • 1 purjolök
  • 1 rödkål, huvud
  • 4 dl rött vin
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk senap på krossade senapsfrön
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 2 lagerblad
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Strimla rödkålen i tunna strimlor och svetta i en kastrull.
  3. Slå på rödvin och socker och låt allt sjuda under lock i 20 minuter.
  4. Ta sedan av locket och koka bort återstående vätska.
  5. Smaka av med salt och socker.
  6. Dela isterbanden på längden och lägg i en ugnsform. Baka korvarna i ugnen i 15-20 minuter.
  7. Koka upp buljong med lagerblad och smaka av med salt.
  8. Tvätta och dela potatisen på mitten.
  9. Skala morötterna och dela ner dem i stora bitar.
  10. Dela ner blomkålen i mindre buketter och skär purjolöken i centimetertjocka ringar.
  11. Skölj purjolöken i kallt vatten.
  12. Sjud morötter, potatis och blomkål i buljongen tills dem är mjuka rakt igenom.
  13. Dra sedan från värmen och lägg i purjolöksringarna.
  14. Blanda majonnäs med senap.
  15. Servera alltsammans tillsammans med knäckebröd.