Linsgryta med curry-och paprikakräm

Linsgryta med curry-och paprikakräm
Foto: TV4
Filip Fasten
Filip Fasten

Linsgryta med curry-och paprikakräm

14 ingredienser

30 min

Linsgryta med rivna grönsaker och en crème fraiche smaksatt med paprika och curry.

Ingredienser

portioner
  • 2 dl röda linser
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 1 tomat
  • 1 röd paprika
  • 1 knippe salladslök
  • 1 broccoli, huvud
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 krm paprikapulver, rökt
  • 1 krm curry
  • 2 krm salt
  • 20 g smör

Gör så här

  1. Riv morot och lök på den grova sidan på ett rivjärn.
  2. Hacka paprika, salladslök och broccoli i små bitar.
  3. Svetta alla grönsaker i en gryta med smör.
  4. Slå på linser och buljong och låt sjuda i 20 minuter, kolla linsförpackningen för att se exakt koktid på just de linserna som du har valt.
  5. Blanda crème fraiche, paprikapulver, curry, salt och riv ner vitlök.
  6. Tärna ner tomaten i halvcentimeter stora bitar och blanda i linsgrytan när den kokat klart.
  7. Servera linsgrytan med crème fraichen som rörs ner i linsgrytan och smaksätter grytan.