Varm chokladkolonn med vaniljglass

Varm chokladkolonn med vaniljglass
Foto: TV4

Varm chokladkolonn med vaniljglass

Av: Fia - Vaxholm

Från: Halv åtta hos mig

18 ingredienser

60 min

Varm chokladkolonn med färska hallon, vaniljglass och chokladsås. En varm chokladdröm med knäckiga flarn.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

flarn

  • 80 g smör, smält
  • 200 g strösocker
  • 80 g vetemjöl
  • 1 dl vatten
  • 20 g glykos

Chokladsås

  • 0,5 dl kakao
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 tsk mörk rom

Chokladkolonn

  • 100 g mörk choklad 60 %
  • 100 g smör
  • 80 g strösocker
  • 2 ägg
  • 70 g vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 msk kakao

Övrigt

  • vaniljglass
  • 30 färska hallon

Gör så här

Flarn

  1. Blanda ingredienserna till flarnen. Låt stelna i kylskåpet i 30 minuter.
  2. Klicka ut smeten på en plåt. Grädda flarnen gyllenbruna i 175 grader i ugn i 6-7 minuter. Låt dem svalna något och böj dem sedan runt en flaskhals eller dylikt.

Chokladsås

  1. Häll ner alla ingredienser i en kastrull. Rör om ordentligt och låt koka i cirka 5 minuter eller tills sockret har löst sig.

Chokladkolonn

  1. Smörj med smör 6 st cylindrar i en muffinsform där cylinder måttet är 6 cm i diameter.
  2. Smält choklad och smör i en kastrull.
  3. Vispa socker och ägg till sockret har löst sig.
  4. Blanda mjöl, bakpulver och kakao. Blanda samman alla ingredienser.
  5. Häll chokladsmeten i formen och grädda i ugn 200 grader i 8 minuter.

Dryckestips från Fia
Cossart Gordon Malmsey 10 Years Old