Fetaostbiffar med ugnsgrönsaker

koket.se
Fetaostbiffar med ugnsgrönsaker
Foto: Tv4
Sara Begner
Sara Begner

Fetaostbiffar med ugnsgrönsaker

17 ingredienser

30 m

Fetaostbiffar med ugnsgrönsaker är en både smart och god rätt där du kan ta till vara på resterna du har i kylen.

Se Sara Begner laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Ugnsgrönsaker

  • 1 zucchini, i bitar
  • 1 paprika, i bitar
  • 250 g körsbärstomater
  • 200 g kål, i klyftor eller buketter (vit- eller blomkål)
  • 1 lök, i klyftor
  • 2 klyftor vitlök, krossade
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk torkad timjan

Biffar

  • 5 dl bulgur, kokt (havreris eller vitt ris)
  • 150 g fetaost
  • 1 ägg
  • 1 kruka basilika
  • 3 soltorkade tomater
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk malen svartpeppar (eller chiliflakes)

Servering

  • yoghurt (eller tzatziki)

Gör så här

Ugnsgrönsaker

  1. Lägg grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Ringla över olja, salta och strö över timjan. Rosta mitt i ugnen ca 15 minuter på 225 grader.

Biffar

  1. Mixa ingredienserna till biffarna i en matberedare.
  2. Forma biffar av smeten och stek i olja tills de fått fin färg på båda sidor.

Servering

  1. Servera biffarna med ugnsgrönsaker och eventuellt en klick yoghurt eller tzatziki.