Bearnaise
Foto: Matton

Hemgjord bearnaisesås av
Fest, mat och kärlek,  


Kocken Christian Hellbergs recept på en riktigt god, hemgjord bearnaisesås.

Se fler av Christian Hellbergs recept från boken

Fest, mat & kärlek


Vad tyckte du om receptet? Betyg: 3.34/5   Röster: 29 Tack för din röst
Se i fullskärmsläge Stäng
  1. Bearnaisesås
    Smält smör till din bearnaisesås.

  2. Skala och skär schalottenlök och vitlök fint.

  3. Koka vatten, vitvinsvinäger, lök, vitlök och estragon i ca 5 minuter.

  4. Sila och låt svalna.

  5. Vispa äggulorna och estragonreduktionen till ett vitt luftigt skum över vattenbad.

  6. Tillsätt smöret (ta inte med bottensatsen, då blir det för salt) i en tunn stråle under vispning.

  7. Tillsätt finskuren persilja och smaka av med salt och peppar.