Enkla hallontartletter med vaniljkräm

Hallontartletter
Foto: Jakob Fridholm
Camilla Läckberg
Christian Hellberg
Camilla Läckberg
Christian Hellberg

Enkla hallontartletter med vaniljkräm

Av: Camilla Läckberg, Christian Hellberg

Från: Fest, mat och kärlek

7 ingredienser

Minidesserter som är enkla att göra till fest: hallontartletter på färdigköpta tartlettskal. Recept från kokboken Fest, mat och kärlek.

Receptet är beräknat för 20 tartletter.

På bilden syns även

Havtornstartletter

och

Chokladkräm på sked

Kolla in fler recept och läs mer om

Fest, mat och kärlek

Ingredienser

portioner
  • 20 små tartelettskal (färdigköpta)
  • 0,5 vaniljstång
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 0,75 dl strösocker
  • 1,5 gelatinblad, blötlagt
  • 1,5 dl vaniljyoghurt
  • 20 färska hallon

Gör så här

  1. Skrapa fröna ur vaniljstången och lägg alltsammans i en kastrull.
  2. Tillsätt grädden och sockret och koka upp.
  3. Låt svalna något.
  4. Ta upp vaniljstången och vispa ned gelatinet i vaniljgrädden.
  5. Slå alltsammans över yoghurten och rör om.
  6. Ställ krämen kallt.
  7. Fyll tartelettskalen med vaniljkräm och garnera med hallon.