Färska äggnudlar med fläskfärs

koket.se
Färska äggnudlar med fläskfärs
Foto: Tv4
Wichudaporn Chaiyasaeng SMK 2019
Wichudaporn Chaiyasaeng SMK 2019

Färska äggnudlar med fläskfärs

20 ingredienser

1 h

Färska äggnudlar med fläskfärs är både festligt och gott att överraska familjen med i helgen.

Se Wichudaporn Chaiyasaeng laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Marinerad fläskfilé

  • 400 g fläskfilé
  • 2 msk ostronsås
  • 0,5 dl ketchup
  • 3 msk matolja
  • ca 0,5 krm salt
  • ca 0,5 krm svartpeppar

Soppa

  • 7 dl mjölk
  • 1 gul lök
  • 2 köttbuljongtärningar

Äggnudlar

  • 500 g äggnudlar, färska

Tomatsås

  • 2 gula lökar (finhacka)
  • 4 klyftor vitlök (finhacka)
  • 250 g babyplommontomat (delad halvor)
  • 3 msk strösocker
  • 3 msk chilipasta (i sojabönolja)
  • 500 g fläskfärs

Servering

  • 250 g böngroddar
  • 1 kruka färsk koriander
  • 100 g jordnötter, krossade
  • 4 limefrukter

Gör så här

Marinerad fläskfilé

  1. Marinera fläskfilén med alla ingredienser. Låt marineras i ca 20 minuter i en skål.
  2. Sätt ugnen på 160 grader. Lägg fläskfilén i en ugnsform, sätt i en termometer och tillaga tills innertemperatur blir 67 grader.
  3. Ta ut filén ur ugnen och låt köttet vila en stund innan du skär i tunna skivor.

Soppa

  1. Koka upp mjölk med gul lök och köttbuljong i ca 8–9 minuter.

Äggnudlar

  1. Koka nudlarna enligt paketet.

Tomatsås

  1. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök, vitlök och tomater i ca 10 minuter.
  2. Tillsätt socker, chilipastaoljan, fläskfärs och rör om. Låt det koka några minuter.

Servering

  1. Lägg nudlarna och böngroddar i en skål. Ös på tomatsås och toppa med 1,5 dl soppa och några skivor fläskfilé.
  2. Toppa med finhackad koriander, krossade jordnötter och en klyfta lime.