Färsbiffar på rådjur med kantareller och kål

Fredrik Eriksson ny

Färsbiffar på rådjur med kantareller och kål

15 ingredienser

30 m

Den här rätten bestående av rådjursbiffar, svampsås och kål är fylld av vilda smaker som kommer göra sig riktigt fint till helgens middag.

Ingredienser

portioner
  • 1 dl grädde
  • 0,5 dl ströbröd
  • 500 g viltfärs (rådjursfärs)
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 ägg
  • salt
  • vitpeppar
  • smör
  • 2 dl grädde
  • soja
  • ca 2 dl kantareller
  • 1 bananschalottenlök
  • kål (spetskål, brysselkål)
  • färsk persilja (efter smak)

Gör så här

  1. Slå 1 dl grädde över ströbrödet, rör ut eventuella klumpar och låt dra.
  2. Blanda sedan ner färsen, lök, dijonsenap, ägg, salt och vitpeppar i blandningen.
  3. Forma åtta stycken biffar av smeten och stek dem på låg värme ca 4 minuter på varje sida.
  4. Slå sedan på 2 dl grädde och låt koka in lite, smaka av med soja.
  5. Fräs kantareller med schalottenlök och kål. Tillsätt persilja till sist.