Färgglad hummus med chili

Färgglad hummus med chili
Foto: Lina Eidenberg Adamo

Färgglad hummus med chili

Av: Malin Mendel

Från: Nyhetsmorgon

11 ingredienser

10 m

"För lite variation har min hummus hämtat inspiration från Indien, och är smaksatt med chili och koriander." /Malin Mendel

Ingredienser

portioner
  • 1 förp kikärtor (eller 2 dl kokta kikärter) [à 230 g]
  • 2 msk tahinipasta
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk citronsaft
  • 1-2 msk vatten
  • 1 grön chilifrukt, hackad utan kärnor
  • 2 dl färsk persilja, hackad (och/eller koriander)
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Servering

  • 1 msk olivolja
  • färsk persilja, hackad (och/eller koriander)

Gör så här

  1. Mixa alla ingredienser väl. Späd med lite vatten om det blir för kompakt.
  2. Smaka av ifall det behövs mer citron och salt.

Servering

  1. Skeda upp hummusen i en skål, ringla 1 msk olivolja längs kanterna och toppa med några blad av koriander och/eller persilja.