Färgglad hummus

koket.se
Färgglad hummus

Färgglad hummus

Av: Malin Mendel

Från: Nyhetsmorgon

12 ingredienser

15 m

Hummus är ett riktigt bra tillbehör till en mängd olika rätter. Har du testat att dippa grönsaker i hummus? Det är både gott och festligt!

Se Malin Mendel laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 230 g kikärtor, kokta [2 dl]
  • 2 msk tahinipasta
  • 1 krm salt
  • 5 msk olivolja
  • 0,5 citron, saften
  • ev 1-2 msk vatten
  • 1 grön chilifrukt, hackad utan kärnor
  • 2 dl färsk persilja, hackad (och/eller koriander, spara några blad till garnering)
  • salt
  • malen svartpeppar

Servering

  • gul paprika
  • röd paprika

Gör så här

  1. Mixa alla ingredienser väl. Späd med lite vatten om det blir för kompakt.
  2. Smaka av ifall det behövs mer citron och salt.
  3. Skeda upp röran i en skål, ringla 1 msk olivolja längs kanterna och toppa med några blad koriander och/eller persilja.
  4. Servera med gul och röd paprika att dippa.