Falukorv med pocherat ägg och picklad rödlök

POPULÄRT
koket.se
Falukorv med pocherat ägg och picklad rödlök
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Falukorv med pocherat ägg och picklad rödlök

17 ingredienser

30 m

Smörstekt falukorv serveras med potatisstomp med pepparrot, snabbpicklad lök och pocherat ägg. Gott och smakrikt utan att vara avancerat.

Se Tom Sjöstedt laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Snabbpicklad rödlök

  • 1,5 dl ättiksprit 12 %
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 1 rödlök

Krossad potatis

  • 400 g potatis, skrubbad
  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk färsk pepparrot, finriven
  • salt
  • svartpeppar

Falukorv

  • 400 g falukorv
  • smör, till stekning

Pocherat ägg

  • 4 ägg
  • 2 l vatten
  • 1 msk ättiksprit 12 %

Garnering

  • färsk pepparrot, riven
  • 0,5 ask krasse

Gör så här

Picklad rödlök

  1. Vispa ättika, socker och vatten så sockret löser sig. Skiva rödlöken tunt och låt ligga tills resterande maten är klar.

Potatisstomp

  1. Koka potatisen mjuk, slå av vattnet. Tillsätt smör och mjölk, krossa potatisen och blanda runt med salt, peppar och fint riven pepparrot.

Falukorv

  1. Snitta korven och stek i smör på båda sidor.

Pocherat ägg

  1. Koka upp vattnet och häll i ättikan. Knäck äggen i kaffekopp. Vispa till vattnet så det skapas en virvel och lägg i äggen. Låt pochera ca 3 minuter. Servera.