Falska sniglar

Falska sniglar
Foto: TV4
benjamin profilbild 2023
benjamin profilbild 2023

Falska sniglar

11 ingredienser

Gratinerade sniglar med vitlökssmör är en klassisk fransk förrrätt. Här byts sniglar mot lite mer lättillgängliga champinjonhattar.

Ingredienser

portioner
  • 220 g champinjoner
  • 50 g smör, rumstempererat
  • 1 citron, finrivet skal
  • 10 g persilja
  • 10 g gräslök
  • 2 vitt bröd
  • 2 klyftor vitlök
  • färsk persilja, till garnering
  • smör, till stekning
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt på ugnen 220 grader.
  2. Plocka ur ”stubben” ur champinjonerna, spara ”stubbarna” för senare användning i t.ex en gryta, sås eller stuvning, försök att hålla hattarna hela.
  3. Hacka persilja och gräslök. Mixa brödet i en matberedare. Skala och skär vitlöken i mindre bitar.
  4. Blanda smöret, citronzesten, persiljan (spara lite av persiljan till servering) och gräslöken. Smaka av med salt och svartpeppar
  5. Stek champinjonhattarna i smör i en stekpanna som du kan ställa in i ugnen. Lägg i vitlöken när svampen fått fin färg, stek ytterligare ca 3 minuter.
  6. Toppa svampen i pannan med smöret och sedan det mixade brödet.
  7. Gratinera i ugnen ca 12 minuter. Ta ut och toppa med lite persilja.