Falafelwrap med krispig kålsallad och tahinidressing

Anamma Falafelwrap med krispig kålsallad och tahinidressing
Foto: Köket.se

Falafelwrap med krispig kålsallad och tahinidressing

19 ingredienser

30 min

En matig, fräsch och supergod wrap - perfekt till smidig lunch eller picknick! Falafel, citrondressad kålsallad, picklad lök och smakrik tahinidressing.

Anamma Falafel
Anamma Falafel produkt

Anamma Falafel

Baserad på kikärtor med en härligt frasig yta och god smak!

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 400 g Anamma Falafel
  • 4 tortillabröd (stora)
  • 2 morötter, strimlade
  • 1 gurka
  • 4 blad krispsallad

Picklad rödlök

  • 1 rödlök
  • 1,5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl ättiksprit 12 %

Citrondressad kålsallad

  • 300 g spetskål
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 citron, saften
  • salt

Tahinidressing

  • 0,5 dl tahinipasta
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 dl neutral olja
  • 1 msk japansk soja
  • 0,5 citron, saften
  • 1 klyfta vitlök, riven

Gör så här

Picklad rödlök

  1. Börja med den picklade löken. Koka upp en lag med vatten, socker och ättika. Dra av från värmen. Skiva rödlöken tunt, gärna på mandolin och lägg ner i lagen. Låt stå fram till servering, alla helst tills den svalnat helt.

Kålsallad

  1. Skiva även kålen tunt, gärna på mandolin. Blanda med olivolja, citronsaft och salt. Massera ihop så kålen mjuknar något.

Tahinidressing

  1. Blanda ihop alla ingredienserna till tahinidressingen. Spä eventuellt med mer vatten till önskad konsistens. Smaka av med salt eller mer soja.

Wrap

  1. Skölj salladen och skär gurkan i skivor.
  2. Stek falafeln fryst. Stek i olja i ca 10 minuter tills genomstekt med en fin krispig yta.
  3. Montera wrapen med sallad, gurka, falafel, picklad lök, kålsallad och tahinidressing.
TIPS!
FLer tips
Anamma Asiatisk nudelsallad med hoisinfärs

FLer tips

Fler tips och härliga recept från Anamma!

Läs mer