Tiramisú
Foto: TV4

Tiramisú av
Halv åtta hos mig,  


30 min + 1.5 h i kyl 4 Tack för din röst

Tiramisú med smaker av limoncello, vit choklad, hallon och saltlakrits.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Recept.nu kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från Halv åtta hos mig

  1. Skilj äggvitor och äggulor. Vispa gulor och socker vitt och pösigt.

  2. Vispa vitorna till hårt skum i separat bunke. Vispa försiktigt ihop äggulesmeten med mascarponen, lemoncurden och 1 msk rivet citronskal till en jämn smet.
  3. Smält chokladen över vattenbad. Blanda i den smälta chokladen i äggulesmeten.

  4. Till sist vänder du ned äggvitorna och blanda försiktigt ihop alltsammans.

  5. Klicka en krämklick i glasen, lägg sedan på ett kex som du blötlagt i limoncello, varva sedan kex och krämen. Avsluta med kräm.
  6. Låt stå kallt i minst 1 timme, ju längre desto bättre. Innan servering, krossa karamellerna och strö dessa på toppen, dekorera med färska hallon och lite rivet citronskal.

Snabblagad tiramisu

av Jonas Langegård
  •  9 ingr

Tiramisu

av Robin Österberg
  •  12 ingr
  •  ca 30 min ( + 1 dygn i kyl)
  •  12 ingr

Jordgubbstiramisu

av Jasna - Borås
  •  2h 30 min
  •  12 ingr

Tiramisu

av Christina - Borås
  •  30 min + 2 h i kyl
  •  8 ingr

Tiramisu

av Diana - Göteborg
  •  8 ingr

Tiramisu

av Pontus - Stockholm
  •  9 ingr

Trio i dessert

av Maria - Stockholm
  •  23 ingr

Fias frysta favorit

av Annika - Kungsbacka
  •  4h
  •  11 ingr

Crème Brûlée

av Sébastien Boudet
  •  6 ingr
  •  10 ingr

Italiensk maräng

av Jarno - Göteborg
  •  9 ingr

Hjortronparfait i mandelkorg

av Anna - Stockholm
  •  12 ingr

Punschig bärkaka

av Gun - Vaxholm
  •  11 ingr
  •  60 min
  •  18 ingr

Leilas goda Glace au Four

av Leila Lindholm
  •  16 ingr