Varm toast med getost och rostade pinjenötter med smak av honung

Varm toast med getost och rostade pinjenötter med smak av honung
Foto: TV4

Varm toast med getost och rostade pinjenötter med smak av honung

Av: Evelina - Norrköping

Från: Halv åtta hos mig

7 ingredienser

20 min

Perfekt förrätt för den som gillar det lilla extra. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Drycker
Vin- Sauvignon de Bordeaux

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 4 rostbröd (utskurna i cirklar)
  • 4 msk smör
  • 100 g getost (skurna i bitar)
  • 50 g pinjenötter
  • 12 blad rucolasallad
  • 4 tsk honung
  • 4 tsk balsamvinäger

Gör så här

  1. Rosta brödet hastigt i stekpanna med smöret. Lägg brödet på en plåt för att sedan lägga på getosten ovanpå brödet. Strö över pinjenötter. In i ugnen ca 5 minuter tills getosten smält lite.
  2. Lägg några blad ruccola på och dekorera både den varma toasten och tallriken med honung och balsamicovinäger.