Heta bananer och svalkande glass med kokoskolasås

Eva Rusz bjuder på heta bananer och glass med kokoskolasås.
Foto: TV4

Heta bananer och svalkande glass med kokoskolasås

Av: Eva Rusz

Från: Klockan nio hos stjärnorna

13 ingredienser

Eva Rusz bjuder på heta bananer och svalkande glass, som omfamnar varandra under ett bestående täcke av kokoskolasås.

Receptet är från tv-programmet Klockan åtta hos stjärnorna och komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 2 dl kokosmjölk, minst 15 %
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 dl vit sirap
  • 3 tsk vit maizena, till konsistensen av rinnande kola (upp till 2 msk)
  • 1 tsk grön hushållsfärg
  • 2 bananer
  • 1 msk smör
  • 1 msk ingefära, mald
  • 1 msk farinsocker
  • 1 krm chilipulver
  • 1 msk limefrukt, pressad (eller citron)
  • 0,5 l vaniljglass
  • 1 msk kokos

Gör så här

  1. Blanda kokosmjölk med vit sirap och socker och låt koka upp, bli bubbligt i mellan 5-10 minuter (jag brukar tillsätta en dryg matsked vitt maizenamjöl för att få den lite kladdigare konsistensen på såsen). Rör mycket och låt mjölet koka in. Se till då det inte bränns vid.
  2. Blanda ihop farinsocker, malen ingefära, chilipulver.
  3. Pressa en limefrukt och behåll i ett litet glas eller liknande.
  4. Skala och dela bananerna i i halvor längs längden så de formar halvmånar. Stek dem i svag värme i smör i stekpannan. De ska få en liten bränd yta.
  5. Då de är färdigstekta ska du krydda dem med blandningen av farinsocker, ingefära, chili och limesaft. Häll lite limesaft över dem.
  6. Servera bananerna med vaniljglass och ringla över kokoskolasåsen. Avsluta med att strö kokos över glassen.