Äggtoddy med smak av konjak, kaffe och choklad

Äggtoddy
Foto: tv4

Äggtoddy med smak av konjak, kaffe och choklad

Av: Eva - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

7 ingredienser

2 timmar

Gör äggtoddy till dessert! Här smaksatt med konjak, kaffe och choklad.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck
artnr 8048 Kopke Fine Ruby Port

Ingredienser

portioner

Äggtoddy

  • 4 äggskal, halva
  • 4 äggulor
  • 2 dl grädde, vispad
  • 4 tsk florsocker
  • 4 tsk Nescafé
  • 4 tsk kakao
  • 4 msk cognac

Gör så här

  1. Koka äggskalen (för att få bort bakterier).
  2. Vispa äggulor och socker.
  3. Vispa grädden och häll den i äggblandningen.
  4. Häll upp i portionsglas. Ställ i frysen ca 2 timmar (flytta in till kylen ca 30 minuter innan servering).
  5. Garnera med öar av näscafé, florsocker, kakao.
  6. Häll en msk konjak i äggskalet och placera mitt på. Servera. Låt gästerna hälla ut konjaken över desserten och blanda ihop allt. Fantastiskt gott!