Traudes rödkål


Ernsts juliga blandning av rödkål, som är både söt och syrlig. Perfekt att balansera upp det feta i köttbullarna och prinskorvarna med.

Om du vill öka sötman, tillsätt honung. Om du vill ha det syrligare, tillsätt ättika.

  •   smör till stekning
  • 5 st äpplen, skalade, hackade
  • 1 st gul lök, skalad, hackad
  • 1 kg rödkålshuvud, strimlat
  • 3 dl vatten
  • 5 st kryddnejlikor
  • 3 st kryddpepparkorn
  • 2 st kalvbuljongtärningar
  • 3 msk ättika, 12% (cirkamängd)
  • 5 msk svartvinbärssaft
  • 3 msk honung
  1. Smält smör i en kastrull. Häll i äpple och lök i botten av en kastrull. Tillsätt rödkål.
  2. Slå i 3 dl vatten och kryddnejlika, kryddpeppar, kalvbuljongtärningar, ättika, svartvinbärssaft.
  3. Koka under lock på svag värme tills kålen blivit mjuk. Smaka av. Om du vill öka sötman, tillsätt honung. Om du vill ha det syrligare, tillsätt ättika.

Annons:

Liknande recept

Rödkål

av Fredrik Eriksson
  •  50 min
  •  10 ingr

Rimmad torskrygg

av Fredrik Lagberg
  •  46 ingr
  •  15 ingr
  •  14 ingr

Syltade kantareller

av Tove Nilsson
  •  10 ingr