Traudes rödkål av
Jul med Ernst,  


Ernsts juliga blandning av rödkål, som är både söt och syrlig. Perfekt att balansera upp det feta i köttbullarna och prinskorvarna med.

Om du vill öka sötman, tillsätt honung. Om du vill ha det syrligare, tillsätt ättika.

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Smält smör i en kastrull. Häll i äpple och lök i botten av en kastrull. Tillsätt rödkål.
  2. Slå i 3 dl vatten och kryddnejlika, kryddpeppar, kalvbuljongtärningar, ättika, svartvinbärssaft.
  3. Koka under lock på svag värme tills kålen blivit mjuk. Smaka av. Om du vill öka sötman, tillsätt honung. Om du vill ha det syrligare, tillsätt ättika.