Foto: TV4

Ernst Kirchsteigers äppelsill


Lag

  • 1 dl ättika, 12%
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 1 st lagerblad
  • 1 dl finstrimlad purjolök, det gröna
  • 3 st urvattnade sillfiléer
  • 4 st äpplen (Ingrid marie), i tunna skivor
  • 20 st svartpepparkorn
  1. Koka ihop ättika, socker, vatten, pepparkorn och lagerbladet. Låt svalna.
  2. Häll över lagen i en burk. Varva med fint strimlad purjolök, sill, äppelskivor och svartpepparkorn. Låt stå i minst 5 timmar.

Annons:

Inlagd sill

av Fredrik Eriksson
  •  12 ingr

Kryddsill med färskpotatis

av Ulrica Millqvist
  •  10 ingr

Ernsts snabbsill

av Ernst Kirchsteiger
  •  5 min
  •  18 ingr

Inlagd sill

av Malin Söderström
  •  11 ingr

Sherrysill

av recept.nu
  •  10 ingr

Inlagd sill

av Leif Mannerström
  •  12 ingr

Inlagd sill

av Karin Chädström
  •  15 min
  •  10 ingr