Foto: TV4

Ernst Kirschsteigers saffranspannkaka


Servera denna goda saffranspannkaka med lättvispad grädde och klarbärssylt (eller annan röd sylt).

  • 1 kg risgrynsgröt
  • 3 st ägg
  • 4 dl mjölk
  • 1 pkt saffran (stöts i mortel med saltet)
  • 1 dl socker
  • 0.5 tsk salt
  1. Blanda ihop alla ingredienser.
  2. Häll upp i en ugnssäker form.
  3. Gräddas i mitten av ugnen i 175-200 grader i ca 30 minuter, tills du får en gyllenbrun yta.

Annons:

Liknande recept

Saffranspannkaka

av Tommy Myllymäki
  •  12 ingr

Saffranspannkaka

av recept.nu
  •  16 ingr

Anettes saffranspannkaka

av Anette Rosvall
  •  16 ingr

Saffranspannkaka

av Mathias Emilsson
  •  9 ingr
  •  9 ingr

Saffranspannkaka

av Lisa Förare Winbladh
  •  8 ingr
  •  35 min
  •  18 ingr
  •  11 ingr