Saffranssås med vitlök och lime

Saffranssås med vitlök och lime
Foto: Tv4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Saffranssås med vitlök och lime

8 ingredienser

10 min

Ett gott tillbehör till skaldjur.

Ingredienser

portioner
  • 1 msk vatten, hett
  • 1 förp saffran
  • 2 dl majonnäs
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 limefrukt, skalet
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Blanda upp saffranet med 1 msk hett vatten.
  2. Blanda crème fraichen och majonnäsen i en skål.
  3. Hacka vitlöken och krossa den tillsammans med saltet med sidan av kniven.
  4. Tillsätt vitlöksblandningen till såsen.
  5. Riv zesten (yttersta skalet) av en lime och tillsätt i såsen.
  6. Låt till sist saffrandropparna röras ned och krydda med peppar och salt efter smak.
  7. Servera med lite rivet limeskal på till kräftor eller räkor.