Ernst fräscha julsalat med päron

Ernst Kirchsteiger

Ernst fräscha julsalat med päron

11 ingredienser

Det är generöst att ha en grönsallad på julbordet, det ger gästerna en möjlighet att variera tallriken med annat än bara korv, kött och skinka.

Tryck på skalet runt om granatäpplet så lossnar kärnorna lättare när du öppnar frukten. Akta så den inte spricker bara! Saften kan ge färgglada fläckar.

Ingredienser

sallad

  • 2 askar rucolasallad (eller andra blad)
  • 1 dl hasselnötter, rostade
  • 2 päron
  • 1 granatäpple
  • Västerbottensost

vinägrett

  • 1 apelsin, pressad
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 1,5 dl kallpressad rapsolja
  • 2 msk honung, flytande
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Gör så här

Vinägrett

  1. Vispa ihop alla ingredienser, smaka av med salt och peppar.

Sallad

  1. Rosta nötterna och gnid av skalen i en handduk.
  2. Skär päronen i stora bitar.
  3. Bryt sönder Västerbottensosten i bitar.
  4. Blanda allting med ruccolasalladen.
  5. Skär itu granatäpplet och pilla ur de röda kärnorna. Lägg kärnorna på toppen av salladen.