Ernst underbara enkla julbröd
Foto: Tv4

Ernst underbara enkla julbröd av
Jul med Ernst,  


Tack för din röst

Ett strålande enkelt och fint bröd som är drygt, likt kavring. Passar utmärkt till en starkare ost, eller varför inte lägga på en skiva julskinka.

  1. Rör ihop bikarbonat och mjölsorterna i en rostfri bunke.
  2. Slå i yoghurten, nötterna och de torkade frukterna samt sirapen.
  3. Smöra en avlång brödform och istället för att bröa formen strö på antingen lite skalade solrosfrön eller pumpafrön.
  4. Skrapa ner den ganska kladdiga smeten i formen. Se till att inte fylla formen ända upp till kanten, eftersom det jäser med bikarbonaten. Lämna ungefär tre centimeter upp till kanten. Jämna eventuellt till ytan och strö på lite solrosfrön eller pumpafrön.
  5. Sätt ugnen på 200 grader och ställ in formen och låt stå i 60 minuter. Därefter, sänk temperaturen till 175 grader och låt stå i 30 minuter för att undvika att det blir bränt.
  6. Ta ut och njut av ett fantastiskt gott bröd.

Vackra julbrödet

av Ernst Kirchsteiger
  •  6 ingr
  •  2h 50 min
  •  11 ingr

Vörtbröd, Ernsts recept

av Ernst Kirchsteiger
  •  2 h
  •  14 ingr

Ernsts goda julbröd

av Ernst Kirchsteiger
  •  12 ingr

Julbröd från förr

av Anna och Fanny Bergenström
  •  14 ingr

Pepparkaksscones

av Jacob Wismar
  •  8 ingr

Julklappsbröd

av recept.nu
  •  11 ingr

En god brödkorg

av Leila Lindholm
  •  8 ingr

Mandelmusslor

av Johan Sörberg
  •  1h 30 min
  •  8 ingr
  •  16 ingr

Fruktbröd

av Jan Hedh
  •  19 ingr

Krydd- och chokladkakor

av Johan Sörberg
  •  23 min
  •  9 ingr

Stompa (Stekpannebröd)

av Leila Lindholm
  •  7 ingr