Foto: Tv4

Ernst underbara enkla julbröd


Ett strålande enkelt och fint bröd som är drygt, likt kavring. Passar utmärkt till en starkare ost, eller varför inte lägga på en skiva julskinka.

  • 2 tsk bikarbonat
  • 7 dl vetemjöl
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 1 liter naturell yoghurt
  • 2 dl hela hasselnötter
  • 2 dl skalade solrosfrön
  • 2 dl mörk sirap
  • 3 dl torkade fikon eller aprikoser
  • 2 dl russin
  • 2 tsk salt
  1. Rör ihop bikarbonat och mjölsorterna i en rostfri bunke.
  2. Slå i yoghurten, nötterna och de torkade frukterna samt sirapen.
  3. Smöra en avlång brödform och istället för att bröa formen strö på antingen lite skalade solrosfrön eller pumpafrön.
  4. Skrapa ner den ganska kladdiga smeten i formen. Se till att inte fylla formen ända upp till kanten, eftersom det jäser med bikarbonaten. Lämna ungefär tre centimeter upp till kanten. Jämna eventuellt till ytan och strö på lite solrosfrön eller pumpafrön.
  5. Sätt ugnen på 200 grader och ställ in formen och låt stå i 60 minuter. Därefter, sänk temperaturen till 175 grader och låt stå i 30 minuter för att undvika att det blir bränt.
  6. Ta ut och njut av ett fantastiskt gott bröd.

Annons:

Liknande recept

Ernsts goda julbröd

av Ernst Kirchsteiger
  •  12 ingr
  •  12 ingr
  •  12 ingr

Leilas filmjölkslimpa

av Leila Lindholm
  •  1h
  •  16 ingr
  •  18 ingr

Bröd med nötter och aprikoser

av Camilla Läckberg, Christian Hellberg
  •  12 ingr
  •  14 ingr