Foto: TV4

Ullas skurna pepparkakor


Pepparkakor nya snitt! Alltid juligt att bjuda på.

  • 200 g smör
  • 1.5 dl sirap
  • 2.5 dl socker
  • 1 msk malen kanel
  • 0.5 msk malen nejlika
  • 0.5 msk malen ingefära
  • 0.5 msk malen kardemumma
  • 0.5 tsk malda pomeransskal
  • 0.5 tsk cedroolja
  • 7.25 dl vetemjöl (7-7,5dl)
  • 0.75 msk bikarbonat
  • 50 g sötmandel (skållad och finhackad)
  1. Smält sirap, smör och socker i en kastrull. Smält sakta på lägsta värmen. Låt svalna.
  2. Tillsätt cedrooljan och kryddorna. Blanda mjöl, bikarbonat och hackade mandlar. Arbeta ner i smörblandningen.
  3. Knåda hastigt degen smidig och forma 2 st rullar ca 5 cm i diametern. Slå in i plastfilm och vila över natten.
  4. Skär i tunna skivor (0,5cm) och grädda på plåt ca 7 minuter i 200 grader. Blir ca 150 st.

Annons:

Pepparkaksdeg till Eksta pepparkakor

av Anna och Fanny Bergenström
  •  10 ingr

Johans pepparkakor

av Johan Sörberg
  •  10 ingr

Jultårta

av recept.nu
  •  11 ingr
  •  10 ingr
  •  10 ingr
  •  10 ingr
  •  11 ingr
  •  90 min
  •  22 ingr