Äppelpaj med ingefära och rödbeta

Ernst Kirchsteiger

Äppelpaj med ingefära och rödbeta

10 ingredienser

Ernsts goda äppelpaj som han bakade i Nyhetsmorgon.

Se fler recept från

Nyhetsmorgon

Ingredienser

Pajskal

  • 100 g smör, rumstempererat
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 msk honung

Fyllning

  • 6 äpple, medelstora
  • 1 rödbeta
  • En liten bit ingefära
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk sesamfrön
  • 150 g mandelmassa, riven

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienserna till pajskalet.
  2. Tryck ut pajdegen i en pajform.
  3. Riv över mandelmassa.
  4. Skär de skalade äpplena i tunna skivor.
  5. Riv en rödbeta och ingefäran på ett rivjärn (fina sidan)
  6. Blanda ihop äppelskivorna, rödbetan, ingefäran och sockret i en bunke.
  7. Slå på fyllningen på pajskalet. Strö på sesamfröna.
  8. In i ugnen, 225 grader i ca 30 min.