Ernsts sommartårta i långpanna

Ernsts sommartårta i långpanna
Foto: TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Ernsts sommartårta i långpanna

12 ingredienser

Ernst härliga tårta med maräng och ett fyrverkeri av sommarens alla bär.

Ingredienser

Smet 1

  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 150 g smör, smält
  • 3 äggulor
  • 5 msk grädde

Smet 2

  • 3 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • mandelspån

Till servering

  • frukt och bär
  • grädde, vispad

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 175 grader.

Smet 1

  1. Blanda vetemjöl, socker och bakpulver.
  2. Vispa ihop med smält smör, äggulor och grädde.
  3. Bred ut på bakplåtspapper i en långpanna.

Smet 2

  1. Vispa äggvitor, socker och vaniljsocker till en hård maräng.
  2. Bred ut marängen ovanpå den första degen.
  3. Strö över mandelspån.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter eller tills marängen fått fin färg.
  5. Garnerna sedan med frukt och bär.
  6. Servera tillsammans med vispad grädde.